fbpx

Vapaaehtoiset

Louhela Jamit järjestetään hyvin pitkälti vapaaehtoisten voimin. Tämän kevään aikana esittelemme teille henkilöitä, jotka mahdollistavat omalla työpanoksellaan Jamien toteutumisen.

Kysyimme vapaaehtoisilta vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
1. Kuinka kauan olet ollut mukana järkkäilemässä Louhela Jameja? 
2. Mikä sai sinut lähtemään mukaan vapaaehtoiseksi?
3. Mitä eri tehtäviä olet tehnyt? 
4. Mikä on parasta Louhela Jamien järjestämisessä?
5. Mikä on ensimmäinen muistikuva Jameista, joko vapaaehtoisena tai yleisössä?
6. Paras/hauskin muisto vuosien varrelta?
7. Kommelluksia/”ei niin hyvin menneitä asioita” vuosien varrelta liittyen Jameihin?

Göögä

 1. Nelisen viitisen vuotta, kai.
 2. Olin soittanut aikaisemmin noin viitenä vuonna Louhela Jameissa ja ollut ainakin saman verran yleisössä, joten ajattelin maksaa saamani ilmaiset hyödyt ja ilot töitä tehden festareiden eteen.
 3. Kasausta, purkua, backstage-työt.
 4. Ihmiset, molemmin puolin aitaa.
 5. Varmaan soittamassa nuorena poikana Reprinted-nimisen orkesterin kanssa. Vuotta en muista. Jännää oli joka tapauksessa.
 6. Varmaan ihan vaan mikä fiilis tuli viime vuonna kun yleisömeri taisi olla sen n 8000 ihmistä.
 7. Useita joka vuosi, mutta onneksi kaikki ovat olleet niin pieniä ja niistä on selvitty kekseliäisyydellä ja kaikkien puhaltaessa samaan hiileen.

Stobe

 1. yli 10 vuotta, varmaan lähemmäksi 15. En muista minä vuonna olin ensimmäisenä mukana.
 2. Olin pari ensimmäistä vuotta kuskina, kun kaverit kysyi mukaan. Kaljaa varmaan luvattiin palkaksi ja köyhällä nuorellahan oli jano pohjaton 😊
 3. Aloitin kuskina, siirryin logistiikkavastaavaksi, jonkun vuoden toimin silloisen järjestävän organisaation LVRoMun puheenjohtajanakin, klubivastaava ja -teknikko, dj, yleishärvääjä 😊 Viimeiset vuodet olen varsinaisessa tapahtumassa toiminut päälavan stage managerina.
 4. Porukka ja fiilis. On älyttömän hienoa nähdä vuodesta toiseen mihin pystyy pienelläkin budjetilla, kun on vaan mukana osaavaa ja aktiivista porukkaa, joiden palo paikalliskulttuurin tekemiseen on yhteinen.
 5. Yleisössä ensimmäinen muistikuva on varmaan Amorphiksen keikalta puistosta 2004, vaikka ennen sitäkin olen kyllä Jameissa ollut.
 6. Wanker’s of the Zoo Crewn laulaja Tommi Salmelainen kysyi joskus ennen WOTZCin keikkaa, että kestääkö lavarakenteet kiipeilyä. Sanoin, että ei, älä lähde kiipeilemään. Keikkaa oli kulunut ehkä 15 sekuntia, kun Tommi kiipesi reunatrussista lavan kattoon roikkumaan. Onneksi kesti 😊
 7. Ainahan jotain pientä sattuu, mutta onneksi melko vähän suurempia kommelluksia. Hauskimmasta päästä oli varmaan kiinalaista ruokaa tarjonnut koju, joka oli kertonut sähköntarpeensa olevan pieni, mutta toi mukanaan kuitenkin kaksi parin kilowatin rasvakeitintä. Jouduttiin tarkentamaan myyjäohjeita seuraavalle vuodelle 😊

JamiPelle

 1. Taitaa olla 3 vuotta nyt takana jos oikein muistan?
 2. Ystävä on tehnyt Jameja vuosia ja pyysi mukaan järkkäämään lasten ohjelmaa. Häärin sitä ennen enemmän idässä Koisorock kuvioissa. Velmunkin kautta tapahtumille muodostui enemmän yhteistä pintaa.
 3. Bändien suhteen Itä-Vantaan paikallisten artistien buukkailua Jameihin. Pääosin lasten ohjelmaa. Yks vuosi auttelin juontojen suunnittelussa ja huutelin niitä itsekin lavalta Koisorockista länteen eksyneenä Stidilänä. Siinä lasten juttuja ideoidessa syntyi JamiPelle.
 4. JamiPellenä olo. Lasten vilpitön riemu pellen läsnäolosta. Heittäytyminen. Yhteishenki ja hetket talkooporukan kanssa.
 5. Ystävien bändien keikat, joita tultiin katsomaan.
 6. Lapsilauma juoksemassa JamiPellen perässä pitkin niittyä ja pelleltä meinas loppua happi. Ohan niitä niin paljon, et posket repee joka Jameissa nauramisesta.
 7. Bäkkärin vessan siivous pellenä Eban kanssa eli niin sanotut paska hommat, jotka tulee luonnostaan joiltakin! 😂