fbpx

Artistiesittely: Matti Johannes Koivu

Matti Johannes Koivu kuuluu maamme vahvimpien laulaja-lauluntekijöiden eturiviin. Hänet tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin – tämä välittyy kuulijaan niin levyltä kuin livenäkin.

Koivu on julkaissut kahdeksan soololevyn lisäksi lastenmusiikkilevyn ja neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Suuren yleisön tietoon Koivu tuli cover-levyllään ”Irwin Goodmanin lauluja”, jossa erityisesti Vexi Salmen sanoitukset saivat täysin uusia merkityksiä Matti Johannes Koivun suomalaista mielenmaisemaa koskettavista tulkinnoista.

Oman tuotantonsa lisäksi Koivu on kirjoittanut lauluja ja tekstejä myös muille artisteille, muun muassa Vesa-Matti Loirille ja Lassi Valtoselle. Koivun musiikissa on kuultavissa vaikutteita muun muassa folkista ja beat-musiikista.

Louhela Jamien tärkeimpänä kriteerinä artisteja bookatessa on aina laatu. Matti Johannes Koivu Louhela Jam – Saturday Night Livestreamin loppuhuipennuksena on siitä koulukirjaesimerkki.