fbpx

Bändiesittely: Ahven

Ahven on alunperin 1999 perustettu melodista, välillä kokeilevahkoa Suomi-rockia soittava nelijäseninen bändi, jonka musiikkia on verrattu mm. Absoluuttiseen Nollapisteeseen, Don Huonoihin, YUP:hen ja Apulantaan.

Bändi palasi yli 15 vuoden keikka- ja levytystauolta keväällä 2021 alkuperäisessä kokoonpanossaan: Sami Frosterus (kitara ja taustalaulu), Kalle Kauppinen (rummut), Ville Levaniemi (laulu, kitara), Vesa Savio (basso, laulu).

Puolet Ahvenesta asuu pääkaupunkiseudulla ja puolet Pirkanmaalla. Bändin tunnetuin kappale on valtakunnan radiossakin Yle Suomea ja Radio Helsinkiä myöden noteerattu ”Salmiakkia tälle herralle!”. Myös 2021 paluusinkku ”Maskipaskiainen” sekä viimeisimmät sinkkujulkaisut ”Viskikorva” sekä ”Kuningas” on otettu radioiden ja striimaajien parissa kivasti vastaan. Bändi on myös Rocklyriikkaa SM-finalisti vuodelta 2004 biisillään ”Hiekkakakkutyttö”.

Ahvenen keikoilla on tyypillisesti reipas meininki ja setissä kuullaan omia biisejä sekä muutamia tarkoin valittuja covereita mm. Tuomari Nurmiolta ja Anssi Tikanmäeltä.

Kuluvan viikon aikana tulemme julkistamaan esittelyt myös lopuista Can U Louhela Jam -lavan esiintyjistä ohjelma-sivulla. Seuraile sivuja, niin pysyt kärryillä.