fbpx

Bändiesittely: The Empire Strikes

Vallilan ja Vantaan vaikutteita sulauttava The Empire Strikes on vuodesta 2012 alkaen vakuuttanut yleisönsä energisillä esiintymisillään, tarttuvilla kertosäkeillään ja horjumattomalla uskolla omaan tekemiseen. Keikalla kiivaimpaan kiitoonsa yltävä rock-nelikko ehti alkutaipaleellaan lavalle Torinossa ennen Tamperetta, ja on sittemmin kiertänyt uskollisesti niin Suomea kuin Etelä- ja Keski-Eurooppaakin.

Sanottaisiinko niin, että The Empire Strikes on yksi Suomen varjelluimmista Rock-salaisuuksista. Tässä nimittäin soi nyanssirikas katurock tarttuvine sävelmineen, että meikein esikuviakin ihmetyttää.

Studioalbumit “1983” (2015), “High Tide” (2017) ja “Charm” (2019) muodostavat The Empire
Strikesin musiikillisen perustan, jonka lisäksi bändi on vuosien varrella osallistunut useampaan eurooppalaiseen ja maailmanlaajuiseen rock-yhteisjulkaisuun. The Hellacopters-tribuutialbumilla “Payin’ Our Dues” The Empire Strikes kuullaan ainoana suomalaisyhtyeenä.

Nyt keväällä 2022 The Empire Strikes on ollut kovasti kiinni neljännen studioalbuminsa viimeistelyvaiheessa. Keikkasettiin on luvassa niin ennenkuulemattomia uutuuksia kuin luotettuja suosikkejakin. Viime vuosina olosuhteiden pakosta säästynyt live-energia tullaan päästämään irti, riemu maksimoiden, yleisön ja bändin vuorovaikutuksesta nauttien.