fbpx

Bändiesittely: Dingo

Missä olit vuonna 1982, kun Dingo perustettiin? Tuskin ainakaan Jokiuomanpuistossa. Tämän puutteen pääset korjaamaan, kun pääesiintyjäksi Louhela Jameihin tulee Dingo!!

Dingon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa. Myös yhtyeen kaikki 1980-luvulla julkaistut albumit olivat vuoden myydyimpiä kotimaisia levyjä. Dingon suuria hittejä on mm. Autiotalo, Kirjoitan, Levoton Tuhkimo, Nahkatakkinen tyttö, Rio Ohoi… Klassikoita, jotka soivat keikoilla edelleen. Yhtye on myynyt Suomessa uransa aikana yhteensä yli 500 000 levyä. Miettikääpä sitä. Yhdenkin nimeltä mainitsemattoman Jamien järjestäjähenkilön ensikosketus musiikin maailmaan ja ensimmäinen fanituksen kohde oli juurikin Dingo. Dingon avulla löytyi rakkaus kaikkeen musiikkiin, joka on kantanut tähän päivään saakka.

Ja nykyäänkin Dingo on vähintäänkin relevantti, jossa suurimman hysterian ajalta on vielä kolme jäsentä: Neumann, Jonttu ja Pepe. Tule Jameihin todistamaan bändin isku ja vaikuttavuus edelleen.

Nykyinen kokoonpano: Pertti Neumann – laulu vuodesta 1982 (alkuperäinen jäsen) | Jonttu Virta – kitara, taustalaulu 1982–2002 ja 2017– (alkuperäinen) | Pepe Laaksonen – bassokitara, taustalaulu 1984–2002 ja 2017– | Leena Peisa – koskettimet vuodesta 2018 | Saska Ketonen – rummut vuodesta 2018.