fbpx

Can U Louhela Jam 2023

Can U Louhela Jam 2023 voittajat ovat nyt selvillä. Yhteensä 160 esiintyjän joukosta tuomaristo valitsi finaaliin 30 esiintyjää. Tästä joukosta te, hyvä yleisö äänestitte suosikkejanne esiintymään Jameihin. Ääniä kisassa annettiin yhteensä 6294.

Äänestyksen viisi eniten ääniä saanutta olivat: The Mosfets, REBELLIX, Komisarion Koirapartio, Saattohoito79 ja Everfrost.

Pikalinkit suoraan eri genreihin:
Alternative
Country
Elektroninen
Heavy
Indie
Metal
Proge
Rock
Suomirock

Alternative

Antero Kerkkä

Amerikan roots ja persoonallinen laulu kannattelevat Antero Kerkän tarinavetoisia ja ovelasti tarttuvia kappaleita, jotka syntyvät tässä ajassa ollen kuitenkin ajattomia. Alkuaikojen folk pop ilmaisun jäädessä taka-alalle ovat kappaleet saaneet pinnalleen rosoisemman, vanhaa ja modernia yhdistelevän soundin.

Helsingistä lähtöisin oleva lauluntekijä vaihtoi nuoruuden punkin ja varhaisaikuisiän raskaat metallibändit akustisempaan ilmaisuun. Kun vaihtoehtoinen Amerikan juurimusiikki löysi tiensä artistin sydämeen syntyi Antero Kerkkä, kuin itsestään.

Sonqo

Sonqo on viisihenkinen alt rock -yhtye. Jäsentensä monipuolisen musiikillisen taustan myötä bändin soundi on jalostunut omanlaiseksi keitokseksi modernia rockia, progen koukkuisuutta sekä tarttuvia melodioita.

Sonqo julkaisi debyyttikappaleensa Didn´t You Like It Bumpy 2021, jota seurasi Keep Your Faith 2022. Loppuvuodesta 2022 julkaistuilla sinkuilla When the Leaves Fall ja I’m Done on kuultavissa bändille tyypillisesti painavia riffejä, jämäkästi svengaavia komppeja ja progressiivisia tahtilajimuutoksia, jotka yhdistyvät alt rock -saundimaailmaan. Kaiken päällä kuulijan vangitsee laulaja Hanna ”Nippi” Koukun laulu. Se kahlitsee kuuntelemaan tarinankertojan samaan aikaan rouhean voimakasta ja pysäyttävän herkkää ääntä. Alkuvuonna 2023 bändi alkaa äänittää uutta materiaalia, ja tarkoitus on aktivoitua myös keikkarintamalla.

Country

William Öster & The Moonliners

William Öster & The Moonliners on ajaton ja sielukas country/blues pohjainen Americana bändi. Lauluntekijänä William Öster pysyttelee maanläheisissä perusasioissa joihin kaikki voivat samaistua. Kipeistä ja rehellisistä asioista luodut laulut ja niiden kautta tunteiden herättäminen kuuluu bändin toiveisiin. Musiikillisesti bändi pyrkii luomaan lohduttavaa saundimaailmaa jossa sielu saa levätä ja mielikuvitus lentää.
Elektroninen

Ville Kotiranta

Ville Kotiranta on sooloartisti Vihdin metsistä, joka tarjoaa jykevää kasari- ja goottimausteista syntetisaattoripoppia (Darkwave, Synthwave). Suomeksi lauletut sanoitukset ovat usein synkkiä ja tunteikkaita, mutta sisältävät myös inhorealistisen pilkkeen silmäkulmassa, kuvastaen vahvasti perisuomalaista sielunmaisemaa. Vallitsevana teemana on ihmisen vaikeus pysyä kristillisten ihanteiden puitteissa, kun samaan aikaan elämän tunnemyrskyt, odotukset ja pettymykset vyöryvät niskaan. Siinä sivussa laitetaan myös tanssijalka vipattamaan!

Heavy

Eramaa

Eramaa esittää multivokalistista folkmetallia kolmen naislaulajan voimalla. Rouheat kitarat ja
värttinämäinen suomifolktykitys vuorottelevat jouhevasti melodisen harmonioinnin kanssa.
Eramaa saa emannat ja isannat takuuvarmaan tukanpyöritykseen, mutta välillä voi vain upota
kauniin kolmiäänisen naisjoukon vieteltäväksi tuonelan synkkiin virtoihin.
Bändi on perustettu keväällä 2018.

Indie

Ajastaika

Ajastaika on helsinkiläinen progressiivista indierockia soittava viisihenkinen yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät herkät ja pohdiskelevat sanoitukset sekä kauniit ja koukuttavat melodiat. Yhtyeelle tunnusomaista ovat vahvat vokaalisuoritukset, mieleenpainuvat lyriikat sekä riipaisevan kauniit kitaramelodiat. Yhtye yllättää monipuolisuudellaan: kappaleet läpäisevät useat eri tunnelmat mahtipontisista teoksista tanssittaviin lauluihin, pitäen kuitenkin kiinni omasta tunnistettavasta tyylistään.

Ajastaikan debyytti-EP Magenta julkaistiin 2021, ja se on taidonnäyte monipuolisuudesta, taidokkuudesta ja koskettavuudesta. Magenta tuo viidessä kappaleessa yhtyeet kuten Kingston Wallin, Fleetwood Macin kuin The Curen tähän päivään, luoden kuitenkin jotain tunnistettavaa ja omaperäistä. Ensimmäinen EP:ltä julkaistu single Taivaanrannan maalari on soinut myös radiossa. 

Eereka

Eereka on uusi artisti, joka kanavoi musiikillaan herkkyyttä, läsnäoloa ja lämpöä. Eerekan soundissa on kuultavissa kaikuja popista, folkista sekä laulaja-lauluntekijä- perinteestä.

Tällä hetkellä Eereka työstää Vuodenaikoja-nimistä EP:tä. Vuodenajat ovat Sallassa kasvaneelle Eerekalle rakas inspiraation lähde. Sinkkulohkaisut Heinäkuu ja Ensilumi ovat ihastuttaneet kuulijoita myös radioaalloilla. Kokonaisuudessaan Vuodenaikoja ilmestyy keväällä 2023.Projekti Savukone

Synnyimme lauantaisena iltana vuonna 2021 ja teemme kaikenlaista meteliä; pääasiassa menevää melankoliaa pop/rock vivahteella.

Laulu: Anni Hakala
Koskettimet: Jaakko Kronqvist
Rummut: Jeremias Luukkanen
Basso: Lauri Rantanen
Kitara: Onni Mäkinen

Sailor Hawkins & the Man Overboard

Sailor Hawkins & the Man Overboard on nimihahmon sooloprojekti, yhden miehen matka pöytälaatikkoon jääneiden sävellysten kanssa kodin lämmöstä maailman merille ja takaisin. Herra Hawkins toteuttaa itseään julkisesti joko muiden muusikoiden kanssa tai ihan ”up yours” – yksin, kitaraa harjaten. 

Kysyttäessä Sailor Hawkins itse kuvailee materiaaliaan seuraavasti: ”Jos laitat Liam Gallagherin, Tobias Forgen, Jack Sparrown ja Dave Grohlin festaritelttaan juomaan port-viiniä viikoksi ja kuuntelemaan Ed Sheeranin koko tuotannon repeatilta, saatat päästä tilaan jossa näitä lauluja syntyy.”

Metal

Amoth

Amoth on Helsingissä majaansa pitävä heavy metal -yhtye, jonka musiikkiin mahtuu perinteisen kasarimetallin lisäksi elementtejä progressiivisesta rockista, thrashistä ja jopa jazzista.

Amothin tuorein albumi ”The Hour Of The Wolf” oli suuri edistysaskel yhtyeen uralle ja bändi nähtiinkin vuonna 2022 myös Pohjoismaiden suurimmalla metallifestivaalilla Tuskassa. Amoth on todettu etenkin Iron Maidenin, Megadethin ja Joe Satrianin kuuntelijoille hyvin iskeväksi bändiksi. Yhtyeen musiikki on monipuolista ja kappalerakenteista löytyy yllätyksiä jokaiselle kuulijalle.

Call From Abyss

Modernia Melodista Death Metallia Lahdesta.
Everfrost

Everfrost on suomalainen power metal-bändi, joka tunnetaan heidän tyylistään sekoittaa japanilaisia anime ja manga vaikutteita musiikkiinsa, kuvituksiin ja tarinankerrontaan. Niin metallifanit kuin myös animeharrastajat ovat kuvailleet Everfrostia bändinä, jota he ovat aina etsineet: musiikki tuo tarmoa, iloa ja auttaa pakenemaan jokapäiväisiä murheita.

Everfrostin musiikki on hyvin hymnimäistä korostaen mahtavia kertosäkeitä, herkullisia riffejä ja mieleenpainuvia melodioita. Nämä luovat aina juhlallisia ja voimakkaita esityksiä, joka jättää yleisön voimaantuneeksi. Everfrost on soittanut lukuisia keikkoja ympäri Suomea ja myös vetänyt 2020-luvun alussa akustisen kiertueen Japanissa.

REBELLIX

Rebellix nousi vanhojen hevibändien tuhkista Helsingissä vuonna 2016. Tarinan alusta asti Rebellix on dominoinut Suomen underground-skenessä: raskaita riffejä vahvalla thrash-viballa kuorrutettuna ja yhdisteltynä hard rock- ja punk rock -elementteihin.

Slash the Smile 

Slash the Smile on vuonna 2018 Jyväskylässä perustettu modernin metallin hullujen heimo. Yhtyeen tavaramerkkeihin niin musiikissa kuin lavallakin kuuluvat omintakeisuus, monipuolisuus ja energisyys. Yhtye julkaisi tammikuussa 2022 debyytti-EP:nsä ”Two Faces”, jonka myötä se kiersi ympäri Suomea yhdeksän keikan verran syksyllä 2022. Slash the Smilen musiikkia on soinut radiotaajuuksilla asti, viimeisimpänä marraskuussa 2022 julkaistu single ”Modern Martyrs”. Yhtye aloitti debyyttialbuminsa nauhoitukset alkuvuodesta 2023.

Proge

Astral Bazaar

Astral Bazaar on pk-seudulta ponnistava yhtye, jonka eksoottisessa soundissa yhdistyvät psykedeelisen ja progressiivisen rockin vaikutteet. Bändin livekeikkoja määrittelee vahvasti myös seikkailunhaluinen improvisaatio ja jamiosiot, jotka nostavat musiikin ja kuuntelijansa uusiin ulottuvuuksiin.
Kos Mos

Kos Mos on oululaislähtöinen kosmisesti groovaavan proge-popin sanansaattaja!

2018 perustetun yhtyeen musiikissa tarttuvat koukut sekä musiikillisesti korkealentoiset ideat yhdistyvät saumattomasti muodostaen genrerajoista piittaamattoman soundin, joka yhtäaikaisesti kutittelee kivasti aivoja sekä laittaa takaliston liikkeelle.

Sanoituksissa käsitellään vääjäämättömästi aikuistuvan milleniaalin mietteitä niin omasta elämästä kuin ympäröivästä maailman tilasta. Suunta omalle elämälle pitäisi löytää, mutta samalla haikaillaan takaisin viattomaan lapsuuteen pleikkarin ääreen. Kos Mos on julkaissut kaksi singleä ja valmistautuu parhaillaan debyyttialbuminsa työstämiseen.

Punk

Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro

Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro on viidessä vuodessa saavuttanut mainetta ja kunniaa olemalla Kuopion eniten pettymyksiä tarjoava yhtye. Aluksi yhtye lupasi bluesia, mutta se olikin punkkia. Keikat piti olla tiukkaan harjoiteltuja kokonaisuuksia, mutta olivatkin täynnä improvisointia, kaaosta ja hajonneita soittimia.

Vuonna 2022 bändi julkaisi debyyttialbumin ja teki kaikkien odotusten vastaisesti avausbiisin moporälläyskomediaelokuvaan. Toki kaikille nämä asiat eivät ole olleet pettymyksiä ja huhujen mukaan monet nauttivat yhtyeen arvaamattomasta punk’n’slide -toiminnasta.

Saattohoito79

2018 perustettu Uudenaallon/ Melodisen PUNKrockin sanansaattaja Kouvolasta! Vaikutteita musiikkiimme ammennetaan sieltä 70-80-lukujen taitteesta ja siinä voi kuulla vivahteita punkrockin eri suuntauksista aina indie-rockiin asti!

Saattohoito79 tahdistaa sydämet ja luo kammiovärinää! Nimestään huolimatta ketään ei jätetä kylmäksi. Osa bändistä näki ja koki Uudenaallon ensimmäisen tulemisen 80-luvun taitteessa. Nyt matka jatkuu omalla musiikilla, mutta tuolla samalla asenteella. Pysähtyneisyys potkitaan pois energisellä PUNKrockilla!

Debyytti-LP vinyyli, Mitä sä haluut sitä sä saat!, julkaistiin kesällä 2021! SE ja singlejä löytyy myös suoratoistopalveluista! Uusin julkaisu on (20.1.2023) Single ”ROCKUNELMII ” Uutta musiikkia vinyyli-sinkkuna julkaisi 29.7.2022 legendaarinen Tamperelainen Hiljaiset Levyt! Toinen Vinyyli-LP on tekeillä!

Rap

Scure & Hyvät Tyypit

Scure & Hyvät Tyypit, on uusi kolmen henkilön muodostama moderni rap-yhtye. Yhtye on tyyliltään virkistävä yhdistelmä perinteistä rap-musiikkia, sekä nykypäiväistä poppia. Yhtyeen rummut soittaa ammattirumpali Henri Niemi. Taustojen soittamisesta sekä laulamisesta vastaa nouseva R&B-laulaja Veikko Salmi, yhtyeen räpeistä ja teksteistä vastaa ennestään 3rd Rail Musicilta tuttu Scure.

Scure & Hyvät Tyypit ensimmäinen single kantaa nimeä ’’Onnellinen’’, joka nimensäkin mukaisesti käsittelee onnellisuutta. Kappale on loppukesän 2022 ehdottomasti vaikuttavin ja mukaansatempaavin hitti, jossa kuullaan vierailevina artisteina mikin varressa suomiräpin järkäle Laineen Kasperi, sekä skrätseissä maailmalla mainetta niittänyt DJ Loasteeze.

Rock

Boyar

Boyar on nuorista muusikoista koostuva bändi, joka tuo 70-luvun rockin takaisin tähän päivään. Bändin energinen musiikki onkin saanut vahvasti vaikutteita menneiden vuosikymmenten rockista, bluesista ja funkista, ja rokkistaroilta ja -bändeiltä, kuten Bruce Springsteeniltä, Deep Purplelta jne. Viisikon lisäksi keikoilla nähdään usein myös  puhallinsektio, joka tuo oman lisämausteensa bändin soundiin.


Brooke Logans

Helsinkiläinen vuonna 2019 perustettu energistä indierokkia esittävä Brooke Logans tekee määrätietoisesti englanninkielistä musiikkiaan kansainväliset markkinat mielessä.

Yhtye julkaisi toisen sinkkunsa Sideways and Lies 9.12.22 ja työstää tällä hetkellä vuonna 2023 julkaistavaa debyyttialbumiaan.

Jankan Eläinpuisto

Jankan Eläinpuisto perustettiin vuonna 2018 Tampereella. Olemassaolonsa aikana orkesteri on julkaissut kuusi singleä, joista neljä musiikkivideolla. Bändi on saanut kiitosta energisistä live-esiintymisistään ja noteerattu myös musiikkimedioissa. Jankan Eläinpuisto tarjoilee kappaleillaan mieltäkutkuttavia havaintokulmia uudesta normaalista. Musiikin monipuolinen kokonaisuus vie kuulijansa tarkastelemaan maailmaa epämukavuusalueen rajamailta aina rakkauden hellään syleilyyn. Myyränkolo ulottuu melankolisesta rockista funk’n’rolliin ja sieltä nykypäivän metallivaikuttajiin. Vokalistit sitovat omaleimaisen paketin yhdistellen tyylejä rap-musiikista suomirockiin.

Koodinimi Käkikello

Pirkanmaalainen rock yhtye joka yhdistelee musiikissaan vaikutteita mistä milloinkin. Synkät sanoitukset ja pohjaton pilkesilmäkulmassa yhdistettynä siihen että mitään rajoja ei ole asetettu tekee bändistä ärsyttävän yllätyksellisen. 
Sky Fighters

Sky Fighters on oululainen vuonna 2020 perustettu modernia rockia soittava yhtye. Sky Fightersin musiikki on tuore yhdistelmä modernia rock-soundia, elämää suurempia kertosäkeitä ja koukuttavia melodioita. Bändi julkaisi vuoden 2022 aikana ensimmäisen EP:nsä sekä viimeisimpänä Far Away -singlen. Energisenä ja vakuuttavana live-esiintyjänä tunnettu Sky Fighters on valloittanut lavoja ympäri Suomea, mm. Qstockissa ja On The Rocksissa. Parhaillaan bändi työstää debyyttialbumiaan, jolta julkaistaan uutta musiikkia kevään ja kesän 2023 aikana. 


TARA

Rouhevaa, energistä, mukaansatempaavaa suomenkielistä ROKKIA.
The Mosfets

How to describe my music? Think Psychedelic Elvis. 
Varjola

Varjola on vuonna 2018 perustettu nelihenkinen rock-yhtye. Tyylillisesti Varjola kuvailee musiikkiaan tummansävyiseksi raskaaksi moderniksi suomirockiksi jonka sanoitukset käsittelevät usein ihmismielen ja elämän varjopuolia. Vuonna 2021 yhtye ylsi satojen bändien joukosta finaaliin Radio Rockin järjestämässä STARBA kilpailussa kappaleellaan ’Kova maa’. Varjolan kappaleet ’Kova maa’ ja ’Kyynelvirrat’ ovat saaneet myös kiitettävästi radio soittoa mm. Radio Suomirock ja Radio Rock kanavilla. Varjola myös tekee tämän vuoden Nummirockissa festari debyyttinsä. 

Suomirock

Grandefinale

Vuonna 2020 perustettu suomenkielistä pop/rockia soittava 5-henkinen bändi. Tunnistettavan soundinsa bändi on luonut yhdistelemällä perinteisiä bändisoittimia ja höystämällä kokonaisuuden syntetisaattorin vocoder-efektillä. Viisi singleä julkaissut yhtye oli  mukana vuoden 2023 Emergenza-bändiskaban semifinaaleissa.Komisarion Koirapartio

Komisarion Koirapartio on kuusihenkinen suomirock-yhtye, joka johdattaa kuulijansa elämänmakuisiin tarinoihin kitaran ja synan maalatessa maisemaa. Yhtye tarjoilee melodista popahtavaa suomirokkia vahvoilla lauluilla ja stemmoilla! Komisarion Koirapartion kolmas pitkäsoitto näkee päivänvalonsa keväällä 2023 ja tulevalta albumilta on tähän mennessä julkaistu neljä sinkkua: Muurahainen, Hyville Käy Hyvin, Pirun Punaista Viiniä ja Hei Hei. 

Tiikerin vuosi

Tiikerin vuosi on nuori suomirock-bändi Espoosta. Tiikerin vuoden musiikissa 70-luvun rockiin pohjautuva soundi ja kaihoromanttiset sanoitukset maalaavat kuvan ajattomasta suomalaisesta sielunmaisemasta. Uutta musiikillista kulmaa tunteen tulkintaan on haettu sekoittamalla mukaan vivahteita etnomusiikista, sekä suomalaisen kaihorockin sukulaisgenrestä, perinteisestä country rockista. Tekstit kunnioittavat suomalaisen laululyriikan perinteitä, tärkeinä teemoina luonnon kauneus ja ajan kulku.