fbpx

Ohjelma

Tänä vuonna ohjelmisto on isoin koko Jamien historiassa, koska onhan nyt 30v juhlavuosi. Meillä tulee ensinnäkin olemaan kolme lavaa: Päälava, Can U Louhela Jam -lava sekä uutuutena Roots-lava. Näiden lisäksi tulee olemaan aivan mahtava lasten alue.

Pikalinkit ohjelmiston osa-alueisiin löydät alta:
Päälava
Can U Louhela Jam -lava
Roots-lava
Lastenalue

Päälava

Dingo

Missä olit vuonna 1982, kun Dingo perustettiin? Tuskin ainakaan Jokiuomanpuistossa. Tämän puutteen pääset korjaamaan, kun pääesiintyjäksi Louhela Jameihin tulee Dingo!!

Dingon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa. Myös yhtyeen kaikki 1980-luvulla julkaistut albumit olivat vuoden myydyimpiä kotimaisia levyjä. Dingon suuria hittejä on mm. Autiotalo, Kirjoitan, Levoton Tuhkimo, Nahkatakkinen tyttö, Rio Ohoi… Klassikoita, jotka soivat keikoilla edelleen. Yhtye on myynyt Suomessa uransa aikana yhteensä yli 500 000 levyä. Miettikääpä sitä. Yhdenkin nimeltä mainitsemattoman Jamien järjestäjähenkilön ensikosketus musiikin maailmaan ja ensimmäinen fanituksen kohde oli juurikin Dingo. Dingon avulla löytyi rakkaus kaikkeen musiikkiin, joka on kantanut tähän päivään saakka.

Ja nykyäänkin Dingo on vähintäänkin relevantti, jossa suurimman hysterian ajalta on vielä kolme jäsentä: Neumann, Jonttu ja Pepe. Tule Jameihin todistamaan bändin isku ja vaikuttavuus edelleen.

Nykyinen kokoonpano: Pertti Neumann – laulu vuodesta 1982 (alkuperäinen jäsen) | Jonttu Virta – kitara, taustalaulu 1982–2002 ja 2017– (alkuperäinen) | Pepe Laaksonen – bassokitara, taustalaulu 1984–2002 ja 2017– | Leena Peisa – koskettimet vuodesta 2018 | Saska Ketonen – rummut vuodesta 2018.

The Empire Strikes

Vallilan ja Vantaan vaikutteita sulauttava The Empire Strikes on vuodesta 2012 alkaen vakuuttanut yleisönsä energisillä esiintymisillään, tarttuvilla kertosäkeillään ja horjumattomalla uskolla omaan tekemiseen. Keikalla kiivaimpaan kiitoonsa yltävä rock-nelikko ehti alkutaipaleellaan lavalle Torinossa ennen Tamperetta, ja on sittemmin kiertänyt uskollisesti niin Suomea kuin Etelä- ja Keski-Eurooppaakin.

Sanottaisiinko niin, että The Empire Strikes on yksi Suomen varjelluimmista Rock-salaisuuksista. Tässä nimittäin soi nyanssirikas katurock tarttuvine sävelmineen, että meikein esikuviakin ihmetyttää.

Studioalbumit “1983” (2015), “High Tide” (2017) ja “Charm” (2019) muodostavat The Empire
Strikesin musiikillisen perustan, jonka lisäksi bändi on vuosien varrella osallistunut useampaan eurooppalaiseen ja maailmanlaajuiseen rock-yhteisjulkaisuun. The Hellacopters-tribuutialbumilla “Payin’ Our Dues” The Empire Strikes kuullaan ainoana suomalaisyhtyeenä.

Nyt keväällä 2022 The Empire Strikes on ollut kovasti kiinni neljännen studioalbuminsa viimeistelyvaiheessa. Keikkasettiin on luvassa niin ennenkuulemattomia uutuuksia kuin luotettuja suosikkejakin. Viime vuosina olosuhteiden pakosta säästynyt live-energia tullaan päästämään irti, riemu maksimoiden, yleisön ja bändin vuorovaikutuksesta nauttien.

Liivit Boys feat. Petra

Louhela Jameilla on ollut mahdollisuus esittää myös tapahtumaa varten räätälöityä erikoisohjelmaa. Siitä ovat huolehtineet Länsi-Vantaan kovimmat rokkarit Liivit Boys ja heidän vuosittain vaihtuva vieras. Tällä kertaa Liivit Boys saa vieraakseen TikTakissa laulajana julkisuuteen tulleen ja sittemmin soolouralle lähteneen Petran .

Petra Gargano aloitti uransa jo 13-vuotiaana supersuositun Tiktak-yhtyeen solistina. Tiktakin riveissä hän tuli tutuksi ympäri Suomea, sillä bändi keikkaili ahkerasti lähes kymmenen vuotta klubeilla ja festivaaleilla. Vaikka bändi lopetti levyttämisen vuonna 2007, lukuisat hitit ovat jääneet elämään radiotaajuuksille sekä ihmisten mieliin. Näitä klassikoita, kuten “Heilutaan”, “Satuprinsessa” ja “Sankaritar” on edelleen mahdollista kuulla livenä Petran omilla keikoilla hänen kattavan soolomateriaalin rinnalla.Petran soolotuotannossa kuullaan ensimmäistä kertaa Petran ajatuksia kirjoittajana ja myös säveltäjänä. Hän on julkaissut useita albumeita ja kirjoittanut koskettavia ja voimaannuttavia kappaleita, kuten “Kiitos kaikesta” ja “Siihenkään ei kuole”. Viimeisin albumi, “Miljoona syytä”, julkaistiin tammikuussa 2020.

The Meänland

The Meänland on Haaparannalla (Ruotsissa) 2009 perustettu folk-reggae yhtye, joka on tullut tunnetuksi rytmikkäästä poljennostaan höystettynä ovelin ja puhuttelevin sanoituksineen maailman ainoana ”Meänkielisenä” -yhtyeenä.

The Meänland on yli vuosikymmenen kestäneellään urallaan niittänyt mainetta myös ”rajojen” ulkopuolella. Yhtye julkaisi esikoisalbuminsa ”The Meänland” 2019, jota on striimattu Spotifyssä jo yli miljoona kertaa. Yhtyeen kiistaton hitti ”Sole Mikhään” (feat. Jope Ruonansuu) on kerännyt yksin yli 800 000 kuuntelukertaa. The Meänland on esiintynyt myös kansainvälisessä televisiossa sekä ollut voimakkaasti esillä eri tiedotusvälineissä. Yhtyeen keikat on myyty lähes poikkeuksetta loppuun viimevuosina. ”Mie melkhein sanon tähän lophuun, että ei sole mikhään” – Jope Ruonansuu (The Meänland – Sole Mikhään – 2014).

Nyt on siis huikea tilaisuus päästä kuulemaan bändiä livenä!

Rohkeat Kuvat

Rohkeat kuvat on viisihenkinen indiepop/rock-yhtye Helsingistä. Yhtye soittaa kaunista, raastavaa ja myös äkäistä rock-musiikkia kahdella solistilla ja tarjoilee 2010-luvun katkeransuloisimmat kertosäkeet ja kauneimmat kitarat.

Orkesteri sai valtavasti positiivista huomiota ja kiittäviä arvioita jo esikoisalbumillaan Hauskaa, mutta ei koskaan enää (2020). Albumin Joo-single nousi muun muassa Radio Suomensoittolistalle, minkä lisäksi se äänestettiin Radio Helsingin kesähitiksi 2020.

Rosoisen kauniisti 1990- ja 2000-lukujen suomirockin sävyjä yhdistelevä viisikko korottaa uutuuslevyllään panoksia. Ei se ahdista meitä syntyi yhtyeen kunnianhimoisesta tavoitteesta tehdä klassikkolevy. Toinen toistaan melodisemmat ja monikerroksisemmat popkappaleet kertovat ajan sietämättömästä paikallaan olosta ja yhtäaikaisesta liian nopeasta eteenpäin menemisestä, jonka huomaa, kun erehtyy kurkistamaan lapsuuteen.

Ei se ahdista meitä -albumilta on tähän mennessä julkaistu hyvin vastaanotetut singlet Mayday, Kaupunki ja Anteeksi. Albumi julkaistaan lp- ja digiformaateissa. Albumin on tuottanut Lauri Eloranta yhteistyössä yhtyeen kanssa.

The Backstabbers

The Backstabbers on vuonna 2013 Rovaniemellä perustettu, sittemmin helsinkiläistynyt action rock -trio. Bensalle dunkkaavia ja räjähdysherkkiä keikkoja bändi on tehnyt vuosien varrella jo noin 300 kappaletta ja ilmatilaa on otettu haltuun ulkomaita myöten! Korona-aikana bändi työsti debyyttialbumiaan joka julkaistiin tämän vuoden alussa vinyylinä kahden espanjalaisen pienlevy-yhtiön toimesta.Suloinen esikoispoika sai ristimänimekseen ”For All The Bastards”!

Backstabbersin kundien piti olla mukana jo viime vuoden Louhela Jam On the road -kiertueella, mutta joutui jättäytymään pois viime metreillä sairastapauksen vuoksi. Vaikka keikka jäi väliin, osallistui osa bändistä kiertueen toteuttamiseen ja kiertuehengessä oltiin sairasvuoteelta astikin!Siitä vielä kerran suuri kiitos ja syvä kumarrus LJ-Crewn puolesta!

MUTTA NYT päästään vihdoin rockaamaan hartaasti odotetulle keikalle!

Jupiter Is Blue

Louhela Jameilla on jo pitkään ollut yhteistyötä Vaskivuoren musiikkilukion kanssa. Osana tätä yhteistyötä on useana vuotena Louhela Jamien päälavalle saatu myös yksi esiintyjä koulun noin 30 bändistä.

Tänä vuonna tätä paikkaa hoitaa Jupiter Is Blue -bändi. Jupiter Is Blue on emo ja shoegaze-elementtejä yhdistelevä vaihtoehtorock yhtye. Tyyliään yhtye kuvailee yleensä lyhyesti sanoin ”Vantaa-kaupunki-itkumusiikki”. Tule katsomaan, tuskin alat itkemään. Ja jos alat, niin todennäköisesti onnesta.

Zepikät 3.0

Louhela Jamien oma lastenorkesteri Zepikät kiipeilee lavalle heti puolilta päivin. Tauon aikana 11-henkiseksi paisunut yhtye esittää tarkoin valittuja covereita, joista nauttii niin perheen pienimmät kuin vanhemmatkin jäsenet. Osa sanoituksista on tehty uudelleen Zepikkä-maailmaan paremmin sopiviksi. Tulkaa mukaan diggailemaan oikeaa big band -meininkiä! 

Zepikät sai alkunsa vuonna 2018 ja nimi juontaa juurensa Jokiuoman puistoon, jossa erittäin uhanalainen halavasepikkä kuoriainen asustelee. Lajia ei esiinny missään muualla, kuin Vantaan mätäjoen ympäristössä ja välillä konserttilavoilla.

Nähdään puizzztossa!

Rangers

Länsi-Vantaalta, Hämeenkylän peltomaisemista kajahtaa! Rangers, eli Topias, Joa, Niilo, Kalle, Touko  ja Arttu tutustuivat jo hiekkalaatikolla. Varsinaisesti bändi perustettiin koulun ”musiikin iloa” -projektin yhteydessä vuonna 2017.  Jo tokaluokkalaisina pojat kuittasivat ensimmäisen voittonsa koulun Talent-kisassa ja pääsivät esittämään Robinin ””Puuttuva palanen””-kappaleen koulun Hämyrockissa. ”Esiintyminen oli jo silloin parasta, onneksi musiikkimaku on hiukan kehittynyt”- nyt 12-vuotiaat bändiläiset tuumivat Rangersien alkutaipaleesta. Nykyisin bändi soittaa enimmäkseen heavy/rock-covereita, mutta ensimmäinen oma biisikin on jo syntynyt. Treenausta varten on hommattu oma bändikämppä, (jonka vuokra maksetaan lumitöillä ja muilla pihahommilla) ja nyt musaluokalla opiskelevat pojat uskovat olevansa valmiita muillekin kuin koulun lavoille.

Viime kesänä Rangers pisti pystyyn omat festarit Vapaalan kesäillassa. 

Kokoontumisrajoitusten vuoksi paikalle voitiin kutsua vain vanhemmat ja isovanhemmat. ”Ei yleisö ehkä meidän parasta kohderyhmää ollut, mutta oli siistiä vetää livenä ja buffetin kassa kilisi mukavasti. Saatiin vähän tuunattua bändikämpän kamoja” Rangers nauraa. 

”Tänä kesänä olisi mahtavaa päästä kunnon yleisön eteen, siksi Louhela Jam”. Tavoitteet bändin uralle ovat selvät muutenkin: ”Massia ja mainetta tietenkin!”

Can U Louhela Jam -lava

Blackbird Sons

Tänä vuonna yleisöäänestyksen ja sitä kautta koko Can U Louhela Jam -kisan ja sitä myöten F-Musiikin lahjakortin ja bändipaitalahjakortin voitti Blackbird Sons.

Blackbird Sons edustaa meininkirockin kotimaista kärkeä. Riffit ja groove tekevät kunniaa bluesrockin perinteille vaikkakin vahvoista menneiden vuosikymmenten vaikutteista huolimatta musiikissa on kuultavissa selvästi oma tämän päivän Blackbird Sons-soundi joka toimii lujaa luukutettuna sekä levyltä että lavalta.

Kaskas

Valitettavasti Can U Louhela Jam -kisan tuomariston valinta Jaakko Taneli joutuu perumaan keikkansa Jameissa. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä kisassa jaetulle ensimmäiselle sijalle sijoittunut Kaskas saadaan viihdyttämään juhlakansaa.

Kaskas on mahtava naistrio, joka soittaa punkahtavaa rokkia tiukalla otteella. Bändin erikoisuutena on laulava rumpali, ja päähän soimaan jäävät kertosäkeet. Showsta tiedetään, että se tulee olemaan viihdyttävä ja mahtava!!! Tule tsekkaa, jos et usko ja tule muutenkin.

Chad Mulligian

Chad Mulligian on ylöjärveläislähtöinen vaihtoehtorockbändi, joka soittaa itsevarmalla otteella koukuttavaa ja tanssijalkaa innostavaa rockmusiikkia. Yhtye on perustettu nykyisellä kokoonpanollaan vuonna 2021, mutta mainetta on jo kerinnyt kertymään ympäri Suomen tehdyillä keikoilla.

Keikkasetistä löytyy niin omaa musiikkia kuin covereitakin, mikä tuo värikkyyttä ja tunnelmaa lavoille. Bändin kuulluimpia covereita ovat muun muassa Måneskinilta sekä Dire Straitsilta lainatut kappaleet. Yhtyeen perusta on hyvä yhteishenki, joka luo taiteellisia älynväläyksiä taukoamattomalla syötöllä.

Ahven

Ahven on alunperin 1999 perustettu melodista, välillä kokeilevahkoa Suomi-rockia soittava nelijäseninen bändi, jonka musiikkia on verrattu mm. Absoluuttiseen Nollapisteeseen, Don Huonoihin, YUP:hen ja Apulantaan.

Bändi palasi yli 15 vuoden keikka- ja levytystauolta keväällä 2021 alkuperäisessä kokoonpanossaan: Sami Frosterus (kitara ja taustalaulu), Kalle Kauppinen (rummut), Ville Levaniemi (laulu, kitara), Vesa Savio (basso, laulu).

Puolet Ahvenesta asuu pääkaupunkiseudulla ja puolet Pirkanmaalla. Bändin tunnetuin kappale on valtakunnan radiossakin Yle Suomea ja Radio Helsinkiä myöden noteerattu ”Salmiakkia tälle herralle!”. Myös 2021 paluusinkku ”Maskipaskiainen” sekä viimeisimmät sinkkujulkaisut ”Viskikorva” sekä ”Kuningas” on otettu radioiden ja striimaajien parissa kivasti vastaan. Bändi on myös Rocklyriikkaa SM-finalisti vuodelta 2004 biisillään ”Hiekkakakkutyttö”.

Ahvenen keikoilla on tyypillisesti reipas meininki ja setissä kuullaan omia biisejä sekä muutamia tarkoin valittuja covereita mm. Tuomari Nurmiolta ja Anssi Tikanmäeltä.

BadName

Hartola/Heinola aksellilla toimiva hardrock, southern rock pohjainen yhtye joka perustettiin oikeastaan Kari Haajasen 50 v. juhliin vanhoista tutuista. soitto lähti kuitenkin rullaamaan ja omat biisit kiehtoivat eniten. Joten jatkettiin soittelua. Nyt kaksi levyä ja kahdeksan vuotta myöhemmin BadName on soinut kaikilla mantereilla aina Algeriaa ja Kanadaa myöten. Saksassa kahdella radiokanavalla bändi kilpailu kolmen kuukauden ajan kuukauden ja vuoden albumisijasta. Yhtyeeseen kuuluuvat Kari Haajanen- kitara, Jouni valo -kitara,laulu, Timo Welling – rummut, J-P Nokkonen – basso, Timo Laakso – laulu,kitara.

Lets Rock!!

Kormus

Ensimmäisenä Can U Louhela Jam -lavalle nousee tänä vuonna Tamperelainen Kormus.

Vuonna 2013 perustettu omakustanneyhtye Kormus on julkaissut urallaan kolme pitkäsoittoa, neljä EP:tä ja 18 singleä, joista uusin ilmestyi vappuna 2022! Siinä ohessa yhtye on tehnyt yli 600 keikkaa läpi Suomen pienistä pubeista suurten festareiden lavoille. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Tennarin tähti, Yhden illan prinsessa, Unissakävelijä ja Mä oon vain mä. Kormuksen keikoilla ei tarvitse mököttää. Tämän bändin keikoilta ei meininkiä puutu!

Olemme bändikisan tuomaristossa todistaneet myös sellaista hetkeä, kun yksi tuomariston jäsen purskahtaa ilon kyyneliin Kormuksen biisin aikana, joten tule tsekkaamaan kuinka tämä porukka menee suoraan tunteisiin.

Seuraavan viikon aikana tulemme julkistamaan esittelyt myös muista Can U Louhela Jam -lavan esiintyjistä tällä sivulla. Stay tuned!!

Roots-lava

Tänä vuonna Jameissa on uutuutena Roots-lava jossa on chilliä meininkiä vähän rauhassa puiston päähulinasta. Ota oma viltti mukaan ja tule kuuntelemaan Suomen maanläheisimpien soittajien letkeää soitantaa. Kunnon piknikit luvassa.

Nuthill Cowboys

Pähkinärinteestä kajahtaa. Nimittäin kolmen rockin, countryn ja bluesin parissa marinoituneen herrasmiehen kopla, joka soittaa kappaleita laidasta laitaan, kauniisti countryksi sovitettuna ja hienosti slidekitaralla ja perkussioilla vahvistettuna. Herrat itse luonnehtivat musiikkiaan nimellä HARD ROCK COUNTRY MUSIC! Ja eihän sitä voisi paremmin sanoakaan.

Ruotomieli

Janne Aslak, Juha-Matti ja Hexa “Drums” Tiri perustivat Ruotomielen Kellon Kiviniemessä, Haukiputaalla (nyk. Oulussa) kesällä 1999. Bändi kastettiin taivaalta bongatun pilven mukaan, joka näytti jättimäiseltä tupakoivalta hauenruodolta. Ensimmäinen omakustannesingle “Vanha Haiseva Sydän” ilmestyi 2000. Samana vuonna bändi osallistui Jyrki Hit Challenge -kilpailuun, voitti karsintansa Jyväskylässä ja eteni televisioituun finaaliin Tampereen Tullikamarille. 

Tämän jälkeen on levyjä tehty, keikkoja tehty ja muutamia miehistönvaihdoksia ollut (viimeisin 2014). Edelleen bändi tekee keikkaa sekä työstää ja julkaisee uutta musiikkia. Ja kuten diggarit sen tietävät: Ruotomieli on yhä kovempi kuin muut.

Tule katsomaan, kuinka pohjoisen pojat sen tekevät.

Hillside & Matulah

Mitä saadaan, kun yhdistetään koskettimet ja rummut ja sekaan heitetään vähän Bluesia ja paljon Jatsia? Siitä saadaan Hillside & Matulah. Tämä duo laittaa kyllä ihmiset hytkymään ja tuo jokaiselle huolettoman hymyn huulille. Toimii kauniissa kesäsäässä nautittuna. Tule ja testaa.

Kings of Moonshine

Kings of Moonshine on vuonna 2010 perustettu alt-kantriyhtye, joka toimi alunperin katusoittobändinä nimellä Tapani Kansas pimittääkseen ja peittääkseen todellisen luontonsa. Kings Of Moonshinen musiikissa tuoksuu kotitekoinen ja väkevän aromikkaasti tislattu väkijuoma, joka saa kuulijan raivokkaisiin hurmostiloihin sekä puhkeamaan kyyneliin kaihoisten melodioiden sivaltaessa sielua. Moonshinen sielunmaisema on Ameriikan preerioita sekä Suomen ikimetsiä.

Jokaisen rootsmusiikin ystävän on syytä kokea tämä orkesteri elävänä ja Jameissahan se onnistuu mitä mahtavimmin!

Chester Marabello Big Band

Chester Marabello Big Band tarjoilee päivän päätteeksi täyden kattauksen herkkupaloja menneiltä vuosikymmeniltä. Ohjelma, sekä myös illan kokoonpano, on vielä tekijöilleenkin täysin usvan peitossa ja selkiytyy vasta festivaalipäivän edetessä. Eli luvassa viihdettä ja vaaratilanteita koko rahan edestä.

Lastenalue

Lastenalueella on tänä vuonna jos jonkunlaista toimintaa. Lasten toiminnan aloittavat lapsille suunnatut bändit päälavalla:

 • Klo 11.45–12.00 RANGERS päälavalla (Hämeenkylän ala-asteen bändi)
 • Klo 12.00–12.30 ZEPIKÄT 3.0 päälavalla (Jamien oma legendaarinen lastenbändi)

Lastenalueella on kello 12-17 tarjolla seuraavaa ohjelmaa ja tekemistä kaikille lapsille ja lapsenmielisille:

 • MYRTSIN KIRJASTON KOJUssa voit tehdä kirjastokortin, saada luku- ja pelivinkkejä sekä rakentaa soittimia. Jos heittäydyt oikein hurjaksi, voit jopa ottaa tatuoinnin! (Älä huoli, tatuointi kuluu pois ennen kuin kyllästyt siihen.)
 • ANIMAATIOASEMAn fillari on mukana Jameissa. Tule ja tee oma uniikki animaatiosi.
 • QR-KOODI SUUNNISTUS on hauska suunnistus, jossa pääset kirmailemaan pitkin Jokiuoman puistoa.
 • KASVOMAALAUS KOJUsta saat hankittua upean festarilookin.
 • UNELMATAIDEPAJAssa voit käyttää luovuutta erilaisin askarteluvälinein ja tehdä näkyväksi omia unelmiasi.
 • ONNENPYÖRÄstä kannattaa käydä lunastamassa oma palkintonsa.
 • BIGBALLSeissa pääset pyörimään pitkin niittyä.
 • PARTIOLAISTEN TELTTA on hyvä paikka poiketa tutustumassa partiolaisten toimintaan.
 • ATLAKSEN lajiesittelypisteessä tutustut urheilutoimintaan.
 • ILMAPALLOJA on jaossa 500 ensimmäiselle innokkaalle.

Tietenkin myös perinteinen JAMIPELLEmme seikkailee pitkin puistoa lapsia viihdyttämässä!

Kun nälkä tai herkkunälkä yllättää kesken festareiden, saadaan sekin asia hoidettua lastenalueen vieressä olevista RUOKAKOJUista! Varaa mukaasi KÄTEISTÄ RAHAA kasvomaalaukseen ja Bigballseihin. Muu lastenohjelma on täysin ilmaista!

Lastenalueen ohjelmaan on tulossa vielä muutamia lisäyksiä. Seuraa siis Louhela Jamien tapahtuman infoja joko näillä sivuilla tai sosiaalisessa mediassa.!