fbpx

Ohjelma

Tänäkin vuonna Jameja juhlitaan kolmella lavalla: Päälava, Can U Louhela Jam -lava sekä leppoista Roots-lava. Näiden lisäksi tulee olemaan aivan mahtava lasten alue.

Pikalinkit ohjelmiston osa-alueisiin löydät alta:
Päälava
Can U Louhela Jam -lava
Roots-lava
Lastenalue

Päälava

Arppa

Ennen kaikkea energisistä, improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu Arppa yhtyeineen on yksi tämänhetkisen Suomi-indien kärkinimistä. Arpan ihastuttava musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa – oivaltavat, vilpittömät ja tarkkanäköisesti kuvatut tunnelmat liikkuvat Kokkolan Ykspihlajasta aina öisen Helsingin kautta Laila Kinnusen kanssa salakapakkaan heinäkuuhun ’58.

Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen.

Arpan suosio perustuu ahkeraan keikkailuun ja tiheään julkaisutahtiin. Arppa on haalinut ympärilleen taitavat ja valovoimaiset muusikot, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstiensä ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Luontevan vaivaton olemus ja yhtyeen esiintymisistä huokuva vilpitön riemu ei voi olla tempaamatta läsnäolijoita mukaansa.

Omakustanteisen debyyttialbuminsa Laavalamppuja elokuussa 2020 julkaissut artisti on kiivennyt hirmuvauhdilla lupaavan artistilupauksen maineesta suoraan maamme ajankohtaisimpien ja rakastetuimpien nimien joukkoon. Arppa julkaisi toisen albuminsa Kinovalon alla syyskuussa 2021, jonka ensimmäisen painoksen LP:t myytiin loppuun kolmessa viikossa. Albumi vetosi niin yleisöön kuin kriitikoihinkin, ja albumilta irrotetut singlet nousivat kaikki valtakunnalliseen radiosoittoon. Levynjulkaisua seurasi kiertue, jonka keikat olivat pitkälti loppuunmyytyjä useilla paikkakunnilla. Sama vuosi toi artistille mukanaan neljä ehdokkuutta Emma-gaalassa (Vuoden tulokas, Vuoden rock, Kriitikoiden valinta, Vuoden artisti -yleisöäänestys) sekä 3. sijan Soundin Vuoden 2021 Parhaat albumit -yleisöäänestyksessä.

Asa Bäänd II

Me rakennamme identiteettimme ja tulemme osaksi ympäröivää kulttuuria kielen kautta. Tätä todellisuutta me myös dokumentoimme kielellä. Kieli tarjoaa meille työkalut oman maailman rakentamiseen. Sen Asa on tehnyt.

Aliaksella Avain uransa aloittaneella Matti Salolla oli aina oma painovoimansa, joka ohjasi omalle polulle. Klassikoksi muodostunut debyytti ”Punainen tiili” toi sosiaalista realismia ja poliittista paatosta Rähinän ulosantiin, mutta varsinainen läpimurto oman äänen, oman kielen ja oman maailman, löytymiseen oli Asa.    

Kieli on rytmiä ja räpinkin keskiössä on flow, eli rytminen karisma. Jo toinen Asan nimellä julkaistu levy ”Terveisiä kaaoksesta” esitteli vuonna 2006 oman sisäisen rytminsä tahtiin toimivan sanataitelijan, joka etsi luovan yhteistyön kautta myös omaa soundiaan.

Yksi versio omasta soundista löytyi vuonna 2008 ilmestyneellä levyllä ”Loppuasukas”. Soundi ammensi eri kansanmusiikeista roisilla otteella ja toi Asalle sekä Emma- että Teosto-palkinnon. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Asa on julkaissut ja esittänyt musiikkia ahkerasti, psykedeliasta vahvasti ammentavasta ja tee se itse -henkisestä ”Foetida”-sarjasta perinteisemmällä hiphop-estetiikalla operoiviin levyihin, kuten ”Love” ja ”Jou jou”, sekä DJ-vetoisista keikoista Asa Bäänd II -kokoonpanon konsertteihin. Asa julkaisi joulukuussa 2022 uusimman albuminsa ”Täytyy mennä metsään”, joka on artistin järjestyksessään 17. studioalbumi.

Vuonna 2024 Asa on taiteilijana itsenäinen sekä esteettisesti että oman levy-yhtiönsä ansiosta. On monta suuntaa johon lähteä, monta kotia jonne palata, monta ajatusta jota jahdata, sanoilla ja rytmeillä, soundeilla ja näyillä.

On monta maailmaa, joita rakentaa.

Liivit Boys feat Tumppi Varonen

Jo monena vuonna Louhela Jameilla on ollut tarjolla myös tapahtumaa varten räätälöityä erikoisohjelmaa. Siitä ovat huolehtineet menestyksekkäästi Länsi-Vantaan kovimmat rokkarit Liivit Boys ja heidän vuosittain vaihtuva vieras.

Tällä kertaa Liivit Boys saa vieraakseen legendaarisen pitkän linjan eturivin rockmuusikko Tumppi Varosen. Tumppi tunnetaan mm. Pelle Miljoonan eri aikakauden yhtyeistä sekä Problems -yhtyeen perustajana ja laulusolistina.

Soolokeikkojen ohjelmistoon kuuluvat mm. Katupoikien laulu, Tahdon rakastella sinua sekä monet muut kappaleet, joista artisti tunnetaan. Setissä on mukana myös fiilikseen sopivia lainakappaleita, jotka ovat osaltaan muovanneet Tumpin musiikillista maailmankuvaa.

Tumpilta ilmestyi 2023 viimeisin soololevy nimeltään Näillä mennään.

pilvet pilvet

Hurmaavan pilvet pilvet -yhtyeen muodostavat Kosti Koskinen (laulu), Touko Koivusaari (laulu, kitara), Onni Lehtinen (laulu, basso), Milan Marttiini (laulu, koskettimet) ja Kalle Karimo (laulu, rummut). Bändi sai alkunsa Kostin, Toukon ja Onnin päädyttyä samalle luokalle yläasteella. Kolmikkoa yhdisti rakkaus musiikkia kohtaan ja muun muassa U2, Coldplay ja The 1975 -yhtyeiden innoittamana he päättivät perustaa oman bändin kesällä 2019. Lukiossa mukaan tuli Milan ja lopulliseen muotoonsa kokoonpano vakiintui viime vuonna, kun nykyinen rumpali Kalle astui mukaan kuvioihin.

Johanna Kustannukselle kiinnitetty pop-yhtye pilvet pilvet on julkaissut kaksi singleä, joista ensimmäisenä ilmestyi energinen ”unta” ja marraskuussa julkaistiin yhtyeen toinen single ”siinä sua suudellut”. Runsailla stemmoilla ja orgaanisilla soittimilla varustettua pop-musiikkia esittävän bändin toinen single käsittelee katumuksen ja epäröinnin tunteita. Kappaleen sanoitus ja sävellys ovat tuttuun tapaan solisti Kosti Koskisen käsialaa ja sovitus syntyi treenikämpällä yhdessä soittaessa. Tuotannosta vastaa ruotsalainen Kim Wennerstöm.

The Black Bubbles

Helsinkiläinen The Black Bubbles yhdistää musiikissaan 1960- ja 70-lukujen rockperinteen, livekeikkojen energian ja ennakkoluulottomuuden.

Yhtye aloitti yhdessä soittamisen jo vuosia sitten. Vuonna 2016 ryhmä aktivoitui toden teolla ja otti nimekseen The Black Bubbles. Bändin laulaja Niina Klemetti tunnetaan myös Barbe-Q-Barbies -yhtyeen rumpalina. Muut bändin jäsenet ovat tuttuja mm. yhtyeistä Hellcity Punks, Rite ja Parasite City.

The Black Bubbles on niittänyt mainetta energisenä ja napakkana livebändinä, joka vie kuulijansa sujuvasti tunnelmasta toiseen, ja jonka räyhäkäs poljento tarttuu tanssijalkaan. Bändi julkaisi tuoreimman pitkäsoittonsa ”The Other Side” sekä vinyylinä että suoratoistopalveluissa 17.11.2023. Soundi-lehti antoi levylle 4/5 arvion ja kiteytti bändin olemuksen seuraavasti: ”Seitsemän vuoden ajan rokkijyräänsä tuunanneen The Black Bubbles -nelikon asiallisessa klubimätössä on tanakka riffisoundi ja tuhti komppi. Barbe-Q-Barbies-rumpali Niina Klemetti nousee kiivaasti tiukimpien rocklaulajien kööriin lunastaessaan ensimmäisellä pitkäsoitolla ronskien livekeikkojen ja viidakkorumpujen kaiuttamat lupaukset.”

Town to Town

Bändiliideri Abel kertoo:

”Town to Town on siis 11-henkinen soul-bandi, joka soittaa 70 ja 80-luvulta olevaa musaa, sekä myös omia biisejä. Biisit joita ohjelmistossamme on ovat esimerkiksi Tower of Powerin huikeita kappaleita, What is hip ja Diggin on james brown. Olemme tehneet myös Stewie Wonderin Part time lover-biisistä oman puhallin sovituksen.”

Zepikät

Louhela Jamien oma lastenorkesteri Zepikät starttaa tapahtuman perinteisesti puolilta päivin. Tämä 11-henkiseksi paisunut yhtye esittää tarkoin valittuja covereita, joista nauttii niin perheen pienimmät kuin vanhemmatkin jäsenet. Osa sanoituksista on tehty uudelleen Zepikkä-maailmaan paremmin sopiviksi.
Tulkaa mukaan diggailemaan oikeaa ötökkä-big bändiä!

Zepikät sai alkunsa vuonna 2018 ja nimi juontaa juurensa Jokiuoman puistoon, jossa erittäin uhanalainen halavasepikkä-kuoriainen asustelee. Lajia ei esiinny missään muualla, kuin Vantaan mätäjoen ympäristössä ja välillä konserttilavoilla.

Nähdään puizzztossa!

Can U Louhela Jam -lava

Afternoon Astronauts

Afternoon Astronauts syntyi pandemian myllerryksessä, ja on sen jälkeen aiheuttanut meihemiä Helsingin rock-skenessä. 

Tämä hard rockin perinteitä kunnioittava pumppu on myös tuore Emergenza-kilpailun Suomen voittaja. 

Bändi ei lupia kysele, vaan porskuttaa nuorella valloittavan iloisella energialla eteenpäin, ja jättää hymy huulilla janoamaan lisää.

Jack’s Basket Room

Helsingissä majaansa pitävä Jack’s Basket Room on vuodesta 2015 alkaen luonut modernin amerikkalaiseen juurimusiikkin pohjautuvaa omintakeista linjaansa, josta voi kuulla vivahteita alt-countrysta, bluesista, rock ´n´rollista ja jopa indie rockista. Yhtye on keikkaillut Suomessa säännöllisesti perustamisestaan lähtien ja mukaan on mahtunut myös muutama esiintyminen Ruotsissa.

JBR:n ensimmäiset levyt “Welcome to” ja “Vanilla Club”:n yhtye tuotti ja julkaisi itse. 2020 julkaistun “Wrong Turn” levyn tuotti Espe Haverinen ja levyllä kuullaan monia suomalaisia huippuartisteja, kuten PK Kerästä, Espe Haverista, Yaria ja Antero Prihaa. Kolmannen täyspitkän albumin nauhoitukset ovat nyt myös saatu päätökseen, siltä julkaistaan sinkkuja kevään 2024 myötä. JBR:n tuotanto on saanut radiosoittoa yli 15 maassa ympäri maailmaa.

JBR on:
Minna Kilpinen – Laulu
Pasi Nissinen – Kitara
Henrik Rousku – Kitara
Ville Heiskanen – Basso
Joose Gröhn – Rummut

Varisto 66

VARISTO 66 on juuri sitä mitä Länsi-Vantaa ei tiennyt tarvitsevansa. 

Kolmihenkisen yhtyeen eli trion jäsenet on perustettu 70-luvulla ja sen omassa tuotannossa kuuluu vahva punk-tausta. Kappaleiden sanoitukset on sidottu tukevasti arjessa ympäröivään Länsi-Vantaalaiseen sielunmaisemaan.

Variston Suurruhtinaskuntalainen bändi on viihtynyt Jamien nurmella jo vuosikymmenet ja nyt on aika siirtyä viihdyttämään Jamikansaa lavalta käsin.

Ps. Ei taidolla vaan tu-tu-tunteella

Sorretun Voima

Tammikuussa debyyttialbuminsa julkaissut Sorretun Voima värittää omintakeisella musiikillaan uudenlaista metallin maisemaa. 

Saumattomasti erilaisia tyylilajeja yhdistävän Helsinkimetallin sanansaattajan energinen sekä äkkiväärä poljenta laittaa väistämättä tanssijalat ja päät heilumaan.

Sara Paakkari

Sara Paakkari on vantaalainen alternative/pop-laulaja ja lauluntekijä. Viime vuonna hän lähti tavoittelemaan unelmiaan laulukilpailuun, jonka jälkeen palo musiikin tekemistä kohtaan on ollut kova. Uusia kappaleita syntyykin kotistudiolla paljon ja näistä ensimmäinen julkaistiin maaliskuussa.

Viime vuosina Sara on tehnyt cover-keikkoja erilaisilla kokoonpanoilla lähinnä yksityistilaisuuksissa, muttä tänä vuonna hän pääsee ensimmäisiä kertoja esittämään myös omaa tuotantoaan.

Sara haluaa tehdä musiikkia niin sanotusti laatikon ulkopuolelta, jonka vuoksi innostuu nokkelista biisinaiheista sekä erikoisemmista ratkaisuista sanoituksissa ja tuotannoissa.

East Electric

Helsinkiläinen East Electric yhdistelee musiikissaan häikäilemättömästi grungen kultakauden soundia 70-luvun rockiin kuulostaen ilmaisussaan vimmaisen siloittelemattomalta.

Laulaja, Jocke Levälammen karisma kääntää tulkinnan suoraan yhteentoista luoden teksteihin syvyyttä ja paloa, jollaista harvoin pääsee kokemaan. Toni Kajastin kitara vie musiikilliselle matkalle, jossa rouheat riffit vuorottelevat vähäeleisen näppäilyn kanssa.

Rytmiä ryhdissä pitävät progressiivisen basson sanansaattaja Matti Vähätalo, sekä tuhatkätinen rumpali Tuukka Ilmakari.

East Electric julkaisi 2023 nimeään kantavan debyytti-EP:n, joka on soinut radioissa ympäri maailmaa ja rikkonut tähän mennessä jo 120 000 striimauksen rajan, eikä hiipumisen merkkejä ole näkyvissä. Bändi on kevään aikana äänittänyt uutta materiaalia ja on valmiina sähköistämään festarikesän jokaisen lavan.

Roots-lava

Pari vuotta sitten debyyttinsä tehnyt Roots-lava jatkaa ja kehittyy tänä vuonna vielä entistäkin ehommaksi. Roots-lava tarjoilee chilliä meininkiä vähän rauhassa puiston päähulinasta. Ota oma viltti mukaan ja tule kuuntelemaan Suomen maanläheisimpien soittajien letkeää soitantaa. Kunnon piknikit luvassa.

Southern Fruits

Southern Fruits (Helsinki) täyttää Jokiuoman puiston roots-lavan yli 10 hengen southern rock -kokoonpanollaan. Enemmän on enemmän! Luvassa on pian julkaistavan pitkäsoiton biisejä viimeisen päälle hiottuna ja kiillotettuna.

Laulajia, kitaristeja ja rumpaleita löytyy koko lavan täydeltä (mm. kaksi laulajaa, kaksi rumpalia, riittävästi kitaristeja, huuliharpisti, Hammond-urkuri/Rhodes-pianisti) ja etelän soundi on sen mukainen!

Southern Fruitsin keikka on hyvän meiningin ja southern rockin ilosanoman riehakas seremonia!

Northeast Gale

Northeast Gale (Helsinki) on raskaalla kädellä operoiva kokeneiden soittajien muodostama englanninkielinen rocktrio. Yhtye ammentaa elementtejä hard rockin historiasta uudella ja omaperäisellä tavalla yhdistäen vanhaa, uutta ja vähän sellaistakin,

jota ei ole olemassa. Blues-vaikutteiden kautta rouhea americana on kuultavissa bändin soundista, ja myös progevivahteet värittävät ilmaisua.

Trion keikkasettiin kuuluu oman materiaalin lisäksi covereita nimiltä kuten Hurriganes, Cheap Trick, Tom Petty, ZZ Top jne.

Yhtyeen jäsenten muista soitannollisista yhteyksistä voidaan mainita kokoonpanot kuten Broadcast ja Highway.

Muddy Moonshine

Muddy Moonshine (Vantaa) on perustettu vuonna 2014. He ovat julkaisseet kaksi albumia ja yhden EP:n Inverse Recordsin kautta. Yhtye on keikkaillut aktiivisesti perustamisestaan lähtien ja sai hiljattain täyteen 100 soitettua keikkaa. Bändi on ollut tuttu näky Uudenmaan klubeilla, ravintoloissa sekä koko maan kattavasti festareilla ja yksityistilaisuuksissa.

Viisikko yhdistelee musiikissaan blues-, southern- ja hard rock -elementtejä. Bändin jäsenillä on monenmoista taustaa rockin soittamisen saralla aina bluesista äärimetalliin asti, ja tämä erityislaatuinen mix kuuluu yhtyeen uniikissa soundissa.

Bändin jäsenten muista soitannollisista yhteyksistä voidaan mainita kokoonpanot kuten Ajattara ja Pestigore.

Dogdukes

DogDukes eli Suomen Koirat julkaisi hiljattain ensimmäiset sinkkunsa “Dogs” ja “If You Could”. Yhtyeen dynamiikka, selkärankaan uppoutuvat melodiat sekä tiukka groove tahdittavat sydämestä tulevaa lyriikkaa. Trion soundi perustuu soiton vapauteen, ja materiaalin vahvuus on sen monipuolisuudessa.

DogDukesin jäsenet soittivat ensimmäistä kertaa yhdessä studiossa viime kesäkuussa. Yllättävä ensitapaaminen toi sessioihin ainutlaatuisen ilmapiirin. Soittajat astuivat kylmiltään tuntemattomaan maahan, mutta uuden trion soundi löytyi nopeasti ja luonnollisesti. Soiton myötä yhteisen bändin muodostava fiilis syntyi välittömästi ja teemoissa syvennyttiin erityisesti minimalistisuuteen ja yksityiskohtiin.

Koirien musiikista voi löytää vivahteita mm. blues folkista tai jopa kaikuja Liverpoolin kaikkien tuntemasta nelikosta.

Tibet Meltio

Tibet Meltio on 16-vuotias rock-lahjakkuus, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt esiintymään mm. Breezy Bird Bandin riveissä sekä jakanut lavaa omilla keikoillaan mm. Bryn Jonesin ja Jukka Jyllin kanssa. 

Hän tarttui kitaraan nuorena ottaen musiikillisia vaikutteita mm. southern rockista ja delta bluesista. Kolmetoistavuotiaana hän julkaisi ensimmäisen singlensä “Southern Son”. Hänen kappaleensa on taltioitu Electric Mistress Studiolla, jossa hän jatkaa työtä tulevien julkaisujen parissa.

Lastenalue

Tänäkin vuonna lasten alueella on paljon ohjelmaa! 

Ohjelmaa lastenalueella klo 12.00–17.00

 • Zepikät-lastenbändi päälavalla klo 12
 • Vantaan katutanssiyhdistys tanssittaa lapsia Zepiköiden tahdissa päälavan edessä
 • Tikkurilan Teatterin seitsemän koiraveljestä kesäteatteriesityksen hahmot vierailevat puistossa klo 12-14
 • Myrtsin kirjastopisteessä voit tehdä kirjastokortin, askarrella ja pelata pihapelejä
 • Animaatioaseman fillari on mukana Jameissa klo 13–15. Tule ja tee oma uniikki animaatiosi. 
 • QR-koodisuunnistuksen parissa pääset kirmailemaan pitkin Jokiuomanpuistoa 
 • Kasvomaalauskojussa loihditaan upea festarilook
 • Unelmataidepajassa voit käyttää luovuutta erilaisin askarteluvälinein ja tehdä näkyväksi omia unelmiasi
 • Onnenpyörästä kannattaa käydä lunastamassa mahtavat palkinnot
 • Ilmapalloeläimiä taiteillaan halukkaille niin kauan kuin ilmapalloja riittää
 • Atlaksen lajiesittelypisteellä tutustut käsipalloiluun
 • PuHu:n lajiesittelypisteellä pääset kokeilemaan koripalloilua
 • VPK:n paloauto paikalla klo 12–15
 • Ilmapalloja on jaossa rajattu määrä ensimmäisille innokkaille
 • Bigballseissa pääset pyörimään pitkin niittyä

Tietenkin myös perinteinen Jamipelle seikkailee pitkin puistoa lapsia viihdyttämässä! 

Ruokakojulta löytyy monipuolisia herkkuja niin nälkään kuin herkkunälkääkin.

Varaathan käteistä rahaa kasvomaalaukseen ja BigBallseihin. Kasvomaalauksen voit maksaa myös MobilePayllä. Kasvomaalauksen hinta 3-15 € koosta riippuen.
BigBallsin hinta 2 € / 5 min. Muu lastenohjelma on ilmaista.